Bezoek en dus vakantie
Door: Koen
Blijf op de hoogte en volg Koen
15 November 2007 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Het is al weer een tijd geleden dat ik een bericht heb achtergelaten. Drie weken geleden alweer.
De 25ste was mijn laatste bericht en sindsdien is er veel gebeurt. Ik heb toen nog een ruime week gewerkt tot en met 2 november. In die week heb ik verschillende afspraken gemaakt, want ik werk aan een marketingplan voor het komend jaar. Op zich interessant want zo leer je wel op een strategische manier te kijken naar een bedrijf.
Eigenlijk heb ik niet tot en met 2 november gewerkt, want JW en ik hadden besloten weer eens gezellig een drankje te doen de avond. Hij werkt namelijk altijd wanneer ik niet werk en andersom en die avond kon het eindelijk weer een keertje. Eerst lekker uit eten geweest bij Paranga en daarna gezellig stappen. Was alleen halverwege de avond al vergeten dat ik de volgende dag moest werken. Dat was ook een drama ben dus ook maar een uur op het werk geweest want het was een wanvertoning. Ziek dat ik was.
In de tussentijd ben ik ook verhuist naar een huis een Newlands, het gebied van Kaapstad waar alle faculteiten van de University of Cape Town liggen. Ik huur nu een kamer bij een Zuid Afrikaans stel. Prima, maar ben blij als ik er 1 december weer uit ben. In de tussentijd moet ik nog wel ff een ander huis vinden. Ben druk bezig, dus dat komt vast wel goed.
Zaterdag 3 november was ik weer helemaal bijgekomen en ben ik na het herstellen van een lekke band en een massage van de fysio naar het Arabella Sheraton gereden (dit is het hotel dat bij het Convention Centre ligt). Daar waren ondertussen Niels, Tjerk, Myrthe en mijn ouders aangekomen. Natuurlijk helemaal gebroken van een 17 uur durende reis en opgevouwen gezeten te hebben.
De kamers waren nog niet klaar dus eerst maar ff gelunchen in de brasserie van het hotel. Daarna is iedereen ff gaan liggen omdat ze niet meer wakker konden blijven.
Aan het eind van de middag zijn Niels en ik het spa ingegaan dit was echt prachtig. Want je kijkt vanuit het zwembad op de 19de etage uit over de haven van Kaapstad.
S'avonds hebben we ook op de 19de etage gegeten van het Arabella Sheraton in the Towers restaurant. En daarna maar naar bed gegaan. Wat een topbedden daar zeg (lig nu namelijk ongeveer op een houten deur, zo hard is mijn bed)
De reis
Zondag begon de vakantie eigenlijk pas echt. Om kwart voor tien zijn we naar het vliegveld gegaan om naar Nelspruit Mpumalanga Airport te vliegen. Vanaf Nelspruit zijn we met een busje naar het hotel gereden, de SABI SABI Bush Lodge.
Hier zijn we 2 dagen gebleven. Het hotel was super, vanaf de veranda konden we uitkijken over een meertje waar die middag de olifanten met hun baby olifantjes kwam drinken. Echt een heel gaaf gezicht was dat als je rustig een drankje zit te drinken. Verder hebben we hier natuurlijk 4 game-drives gedaan(eindelijk een leopard gezien) en heerlijk gegeten.
Dinsdagmiddag zijn we teruggevlogen naar Durban. Vanaf Durban zijn we zo snel mogelijk richting de Drakensbergen gereden om naar Cleopatra's Mountain Farmhouse gereden. Een guesthouse bij Giant's Castle wat in een prachtig omgeving ligt. S'avonds hebben we daar een uitgebreid menu gegeten. Daar staat Cleopatra's ook bekend, ik ben er namelijk ook in 2005 geweest met Rolf en Martijn. Na het eten zijn we ongeveer naar bed gerold zo vol en moe waren we.
Woensdagochtend zijn we om half elf richting East London gereden, dit was maar 725 km. Maar in Zuid Afrika waar de koeien, geiten en schapen nog over de snelweg lopen en de gaten in de weg kraters zijn, duurt het wel wat langer. Half tien s'avonds waren we er pas. In een afschuwelijk hotel, maar de kamers waren prima en we waren toch doodop. Dus zijn we gelijk gaan slapen.
Donderdagochtend zijn we na het ontbijt vertrokken richting Addo Elephant Park, naar Woodall Luxury Guesthouse en Spa. Net voordat we er waren zijn we door Addo Elephant Park gereden (en uiteraard Olifanten, Warthogs, Leopard Turtoises etc gezien) Rond een uur of 4 waren we in Woodall aangekomen want nu nog mooier was dan 2 jaar geleden (met Rolf en Martijn) omdat de kamers een upgrade hadden gekregen en het loungedeelte verplaatst was naar de veranda, uitkijkend over een plas met zwanen en eenden. S' avonds hebben we uitstekend gegeten.
Vrijdagochtend zijn we richting Knysna vertrokken. Tussen de middag nog lekker op het strand gelopen en gegeten in Jeffrey's Bay. Rond vijf uur waren we bij Overmeer Guesthouse. Niks bijzonders maar een prima stay over. S'avonds zijn we naar Pezula Resort gegaan. Een supergaaf en mooi resort (waar ik wederom ook met Rolf en Martijn eerder ben geweest) waar we eerst een borrel gedronken hebben in de cigar lounge en daarna gegeten in Zachary's restaurant.
Zaterdag zijn we richting Swellendam gegaan, een dorp 220 km buiten Kaapstad, richting de N2 omhoog langs oostkant van Zuid Afrika. Rond vier uur waren we in de Kloof Luxury Estate. Dit was een prachtig hotel (Chris Zeegers bleek er ook geweest te zijn met RTL Travel) dat gerund werd door een Nederlands stel, Monique en Roy van Mourik. Monique bleek toevallig ook Hotelschool gedaan te hebben. 'S middags zijn we ff een uurtje bij het zwembad gaan liggen. En hebben daarna heerlijk geborreld in het zonnetje met bitterballen en kaas. S'avonds zijn we gaan eten bij een tentje in Stellendam, prima!
Zondag zijn we doorgereden naar Stellenbosch. In Stellenbosch zijn we gaan lunchen bij Terroir, gelegen op Wine Estate Kleine Zalze. Het was top en is een prachtig plek om te lunchen op zondag met lekker weer en dat was het.
Na de lunchen zijn ze doorgereden naar Wedgeview, net buiten Stellenbosch. Dat ook gerund wordt een Nederlander, Dave Bakker, ex-cricket speler van het NL Team. Het was een prachtig gelegen guesthouse. Alleen jammer dat er totaal niet op details werd gelet, en men eigenlijk nog midden in de verbouwing zat. Een beetje vreemd zelfs, als er bouwvakker met een slijptol naast je kamer bezig is om zeven uur sochtends.
S'avonds zijn we naar Franschhoek gereden om uit te gaan, in Haute Cabriere. Dit bleek helemaal niet goed te zijn. Dat was jammer, maar we gelukkig al de hele week top gegeten.
Na het eten ben ik terug naar Kaapstad gebracht door Lucas en Sanne, superaardig!
Maandag moest ik weer gewoon werken. S'ochtends is de rest wijnen gaan proeven in Stellenbosch en omgeving. Tussen de middag zijn ze wezen lunchen in 96 Winery Road met Lucas en Sanne erbij. Maandagavond zijn we gaan eten in Stellenbosch bij het Volkscombuis, een Zuid Afrikaanse keuken. Daarna ben ik weer teruggegaan naar Kaapstad.
Dinsdag is de rest weer wijnen gaan proeven en ze rond 4 uur weer naar Kaapstad gekomen. Om in het Arabella te slapen. Wat nu opeens over gegaan was van Sheraton naar The Westin. Raar was dat als je 10 dagen daarvoor in hetzelfde hotel ligt.
Aan het einde van de middag zijn we met zijn alleen ff naar the Waterfront geweest, om o.a. schoenen voor mij te kopen want ga binnenkort naar een andere afdeling.
Daarna zijn we met JW erbij een borrel gaan drinken bij Wafu (blijkt helemaal geen Wakame te zijn maar Wafu).
S'avonds zijn we gezellig met zijn alle bij the Showroom gaan eten. Een supergaaf restaurant wat naast natuurlijk een showroom met alle Lamborghini's is gebouwd. Het was het beste restaurant waar ik iig in Kaapstad gegeten heb tot nu toe. Na het eten zijn Jan Willem en Tjerk nog ff wezen stappen. Ik ben niet mee gegaan want was kapot en bovendien moest ik gister ook werken.
Woensdag, gister dus ben ik dus wezen werken. De rest is hier nog ff langs gekomen om mijn collega's te zien. Daarna zijn ze nog wezen shoppen in the Waterfront. Rond een uur of 5 zijn ze richting het vliegveld gegaan om in te checken.
Gisteravond ben ik uit eten geweest met twee jongens die hier Engels studeren in de Fashion TV. De naam doet niets onder voor wat je daar aan vrouwen ziet. Ga volgende week weer, mocht ik donderdag vrij zijn. Want 5 uur slaap en een drankje gaat niet echt goed samen op het werk.
Vanaf morgen ga ik beginnen bij the Catering Departement en ga ik waarschijnlijk als functions manager opereren voor 6 weken omdat ze het de komende tijd heel heel druk hebben.
Morgen 800 man voor een diner, en zaterdag 2800 man Vodacom diner met daarna een feest. Leuk om mee te maken!
Zondag gaan JW, ik, Jisca en een of andere Zweed uit eten met de heer Allegro van de Hotelschool Den Haag. Maandag komt hij ook hier langs bij het CTICC en gaan we lunchen in Marimba het restaurant in het CTICC.
De foto's komen morgen of zaterdag onder dit bericht te staan.
Bye!
20 November 2007 - 15:36
Myrthe:
Hee Koenie,
Hoe gaat het? Baal nu al weer dat we terug zijn, het is hier echt verschrikkelijk koud! Wanneer komen de foto's? of moeten we je extra ruimt kado doen ;) Ben benieuwd, kuss -
23 November 2007 - 00:23
Frank:
hey Amigo,
Alles goed daar? Ik heb me even toegevoegd op je mailinglijst.
Groet Frank