Wereldkampioen
Door: Koen
Blijf op de hoogte en volg Koen
25 Oktober 2007 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Hier gaat alles goed. Het weer is heerlijk. Het werk ook prima! Niet te lastig en prima tijden!
Verder heb ik afgelopen week weer een hele hoop meegemaakt. Zo ben ik jarig geweest. Voor het eerst dat ik op kantoor zat en aan het werk was op mijn verjaardag. En daarnaast waren de mensen met wie ik het meest om ga hier, s'avonds aan het werk. Dus was er eigenlijk weinig te doen. Maar ik was uitgenodigd door een Nederlands meisje wat in Camps Bay woont samen met vier andere Nederlanders om daar te komen, want er was daar tenslotte ook iemand jarig. Was hartstikke gezellig, grappig spelletjes gespeeld, pizza gegeten en uiteraard gedronken.
Vrijdag moest ik uiteraard weer gewoon naar werk. Daar was iedereen al helemaal zenuwachtig omdat Zuid Afrika zaterdag in de finale stond van het wereldkampioenschap rugby. En dat is hier de grootste sport voor cricket en voetbal. Ben vrijdagochtend dan ook een officieel rugbyshirt wezen kopen met collega's (die waren blij want ik heb een auto en zij wisten waar we moesten zijn). In de winkel hebben we dan ook 2 uur moeten wachten op nieuwe leveranties, want er vonden zo ongeveer plunderingen plaats.
S'middags hadden we Poor Man's Friday borrel en moesten we dan ook allemaal in het groen verschijnen om lekker een drankje te doen. Dit heb ik tot een uur of zeven gedaan, toen ben ik snel naar huis gereden en daarna naar Stellenbosch naar Lucas. Daar ben ik met Lucas uit eten geweest in het Volkscombuis. Een super goed en leuk restaurant waar je nog in het Afrikaans wordt bediend.
Na het eten zijn we ff een drankje wezen doen.
Zaterdag ben ik naar de fysio geweest en heb ik verder eigenlijk weinig gedaan. Had eigenlijk met JW afgesproken, maar het werk belde op dat hij moest werken. Ging het verjaardagsdineetje. S'avonds rugby gekeken. En "WE", the Springboks zijn wereldkampioen geworden.
Zondag heerlijk uitgeslapen en daarna met JW ontbeten/gelunched (14 uur, JW was weer eens lui) bij een tentje bij mij in de buurt. Rond 3 uur ben ik Bo en twee huisgenoten van haar gaan ophalen. We zijn drankje gaan doen bij La Med en s'avonds hebben we bij Paranga gegeten in Camps Bay en toen nog een drankje gedaan met JW in Longstreet want die was pas om 12 uur klaar met werk. Dat was niet heel handig, want moest de volgende dag werken.
Maandag heel moe op het werk gezeten en maandag en dinsdag maar eens rustig aan gedaan.
Gister ben ik na het werk naar Wakame gegaan samen met Bo en hebben daar zitten borrelen tot half acht. Daarna zijn we bij Beluga gaan eten en is JW nog aangeschoven voor een borrel na wederom het werk (arme jongen).
Nu zit ik op het werk en ga maar eens wat doen. Binnenkort komen de foto's van Robben Island op deze site te staan.
Dit weekend was ik van plan naar Franschhoek te gaan (wat ze ook wel de culinairy capital van ZA noemen) om alvast te checken wat het beste restaurant is om te eten als Niels, Myrthe, Tjerk en mijn ouders hier zijn. Want die komen volgend weekend al weer. Bovendien is de route van Kaapstad naar Franschhoek een mooie tocht door de wijnlanden. Dit is met het mooie weer (elke dag zo'n 25 tot 30 graden) een prachtige tocht om te maken en boven ook leuk om aan Bo te laten zien (voor de mensen die denken, wie is die Bo toch in godsnaam! Dat is een vriendinnetje van mij, die ik al sinds de middelbare school ken en die doet hier nu een Cambridge cursus).
Tot snel! En volgende week komen er foto's op.
Bye!
25 Oktober 2007 - 17:11
Femke:
25 tot 30 graden klinkt als muziek in de oren!! Kan niet wachten!
Sorry dat ik niet zo contacterig ben de laatste tijd, druk druk druk! Komende 2 weekenden moet ik ook werken voor de Euro Hockey League in Den Haag en Antwerpen. Wat een feest..
Daarna bellen we snel weer even! Alvast heeel veel plezier met je ouders!
Kus!