Een wereld van verschil
Door: Koen
Blijf op de hoogte en volg Koen
11 September 2007 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Het is al weer een tijdje geleden dat ik mijn laatste bericht heb achtergelaten op deze site.
Vorige week is alles heel snel gegaan, maar er is weer een hoop gebeurd.
Maandag heb ik uiteraard gewerkt. En ben ik s'avonds weer eens naar de Waterfront geweest om boodschappen te doen en alvast een simkaartje te kopen voor Jan-Willem. Na het eten ben ik maar weer eens verder gegaan met CCM aangezien ik dat zondag na het zwemmen niet meer zag zitten.
Dinsdag ben ik ga werken en had ik best een hoop te doen. Zelfs zoveel dat ik bijna de tijd vergeten was. Rond kwart over een ben ik Jan Willem gaan halen van het vliegveld. Waar we uiteindelijk pas om half drie wegreden omdat ik mijn auto kwijt was (was weer eens zo dom geweest om niet te onthouden waar hij stond). Vanuit het vliegveld zijn we naar Best Beetle gereden en daar aangekomen heeft JW ook besloten eenzelfde golf te nemen als ik. Bij het zien van de Beetle vond hij het al niet echt veilig.
Na een hoop handtekening en uiteraard een betaling zijn we op zoek gegaan naar het appartement van Jan Willem. Deze hadden dan ook na een ruim uur gevonden. Hij woont in een van de drie torens bij de Tafelberg. Voor diegenen die Kaapstad kennen. Er staan drie grote torens in Vredehoek aan de voet van de Tafelberg. Nou daar woont hij. Zijn appartementje is klein maar wel heel luxe. Alles erop en eraam (zelfs een dolby surround system, wasdroger en machine, en vaatwasser zitten erin, allemaal gloednieuw).
Na met zijn huisbazin gesproken te hebben en dat hij ff een douche kon pakken na een reis van bijna 24 uur zijn we naar mijn appartement gereden. Daar hebben we een taxi gepakt richting het restaurant en zijn we lekker gaan eten. Na het eten nog ff een drankje gedaan en daarna maar naar bed want we waren beiden doodmoe.
De volgende dag moesten we allebei werken. Na het werken (JW was al eerder gestopt, want de reis sloeg pas op het werk in) zijn we boodschappen gaan doen in het Waterfront en hebben we gezellig bij mij gegeten. Toch wel leuker om samen te eten in plaats van voor jezelf te moeten koken.
Donderdag was eigenlijk precies hetzelfde verhaal. Na het werk zijn we naar een afscheidsborrel in Cubana's geweest. Prima, heel gezellig. Rond een uur of elf naar huis gegaan.
Vrijdag vroeg begonnen. Want het weekend stond weer voor de deur en dan kan je dus maar beter zorgen dat je snel weg bent. Vrijdag hebben we eerst heerlijk thuis lasagna gegeten voordat we afgesproken hadden met Jisca, een ander meisje van de Hotelschool Den Haag die hier ook stage loopt, maar dan bij een hotel.
We hebben gezellig wat gedronken wederom in de Cubana (begint een beetje saai te worden, maar is gewoon een simpele tent om af spreken en gezellig). Rond een uur of 1 naar huis gegaan want zaterdag stond het West Coast National Park op het programma.
Zaterdag zouden we om 11.15 bij Jisca zijn om haar op te halen maar dat was iets verlaat vanwege het feit dat we nog ff rustig moesten ontbijten.
Rond een uur of 12 zijn we richting het W.C. NP vertrokken. Dit is een natuurpark zo' n 100 km buiten Kaapstad. Eigenlijk hebben we van 2 tot 5 rondgereden en zijn we op het strand geweest. We hebben veel mooie natuur gezien en helderblauwe zee. De foto's zullen het wel laten zien.
S'avonds hebben we met zijn drieen bij mij thuis Gamba's gegeten. Supergezellig en lekker. We waren allemaal doodmoe dus zijn rond een uur of elf gaan slapen.
Zondag heerlijk uitgeslapen en rond een uur of 12 hebben JW en ik bij mij ontbeten. Rond half 2 zijn we met zijn tweeen naar het Newlands Stadium op zoek gegaan. Want we hadden kaartjes gekregen van het werk om naar Bafana Bafana (Zuid- Afrika) tegen Zambia te gaan. Dit was een kwalificatie voetbalwedstrijd voor het Afrikaans kampioenschap. Helaas verloor Bafana Bafana met 3-1, maar was weer een hele ervaring om zo tussen de dansende Afrikanen te zitten (als enige blanken zo ongeveer). S'avonds was het een Mac Donalds.
Gister hebben we weer gewerkt en na het werk weer bij mij gegeten. Wederom doodmoe. Dus vroeg gaan slapen.
Vandaag eigenlijk hetzelfde. Het CTICC heeft het zo druk dat Jan Willem binnen nu en een paar dagen al als zelfstandig Duty Manager verantwoordelijk is voor evenementen. Ik ben nu bezig aan een project om een nieuwe marketingplan te ontwikkelen omdat men tot op heden nog niet toegekomen aan een marketingplan.
Op zich een hele uitdaging, en de zo gehaatte trend analyse mag ik dus ook weer gaan uitvoeren. HAHA!
Vanavond lekker pizza besteld en ff een keer niet zwemmen. Heb ik zondag en maandag al gedaan en morgen ga ik wel weer.
Tot snel. Hoop dat het in Nederland allemaal goed gaat met jullie!
Groetjes! CIAO!
11 September 2007 - 20:38
Caroline:
Dag schattebout!
Zag net je berichtje pas. Ik zal maar niet over school en stage beginnen want dan wordt t niet zo'n gezellig berichtje haha. Verder gaat t goed hoor, druk aan t werk en donderdag lekker vrij want dan is t concert van The Police. Zo veel zin in!!!
Zo te horen vermaak je je nog steeds prima daar hahah. Ik ben morgenavond wel weer online, spreek ik je dan! Groetjes aan JW.
Dikke kus -
12 September 2007 - 08:23
Maurits:
He Koentje,
Relaxt dat JW er eindelijk is zodat je niet meer zo alleen bent. hier in NL gaat alles z'n gang. Ik ben weer begonnen met school en loop nu lekker een moduul duits. erg leuk de hele dag duits spreken.
verder is er eigenlijk voor mij niet veel boeiends gebeurd in NL.
ik ben blij om te horen dat alles goed met je gaat en dat je het allemaal nog steeds naar je zin hebt.
maak er nog iets leuks van en wie weet zie ik je tijdens oud en nieuw (moet het nog ff met mijn vader bespreken).
oh en als je terug komt gaan we sowiezo op vakantie ofzo. we kijken wel ff :)
houd je taai en ik spreek je snel weer.
12 September 2007 - 11:48
Benjamin:
Klinkt allemaal weer prima, en de foto's doen ook voor alsof je het paradijs hebt gevonden... Mooi!!
Hier gaat ook alles goed, lekker met mijn minor Praktische Filosofie en scriptie over WMO (wet maatschappelijke ondersteuning, doelt op veranderingen in de zorgsector)
bezig en ondertussen lekker dat motorrijbewijs halen mijn bijzondere verrichtingen heb ik al binnen, en dat zonder te vallen.... dusss.......
Ik hoop dat je wel hebt meegedanst op die tribune om maar niet uit de toon te vallen,
verders denk ik dat je zo blank nu ook niet meer bent, jou kennende!!!
Het is ook prettig om weer wat neerlands gezelschap te importeren dus veel plezier daarmee!
Veel plezier nog en houd ons op de hoogte!!
Groeten,
Benjamin -
13 September 2007 - 13:05
Myrthe:
hee koenie,
Ben blij dat het weer een stuk beter met je gaat. Mooie foto's hoor, heb helemaal zin in de vakantie! nog 11 dagen en dan moet ik afrijden...duim je voor me?
kuss m